Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljön i fokus när kockelever tävlar

En trerättersmiddag tillagade på ekologiska råvaror. Det är vad som gäller när Rattana Roopsuay, Evelina Bravenius och Sabina Hedlund tävlar i ”Unga ekokockar”.

Annons
Förväntansfulla. Rattana Roopsuay, Evelina Bravenius och Sabina Hedlund ska försvara Ullvigymnasiets färger vid ”Unga Ekokockar” i Luleå.

På torsdag avgörs den sjätte deltävlingen i ”Unga ekokockar” i Luleå.

I startfältet – en trio vinstsugna Ullvielever som har förberett sig minutiöst inför tävlingen.

– Vi har tränat en hel del. Ska vi ha någon chans att vinna måste allt bli helt perfekt, säger Evelina Bravenius som tillsammans med Rattana Roopsuay och Sabina Hedlund försvarar skolans färger.

Tjejerna kommer att servera en trerättersmiddag gjorda på ekologiska råvaror där huvudingredienserna är jordärtskocka, kotlettrad och frysta bär.

Rattana och Evelina inriktar sig på för- och varmrätt medan Sabina fixar desserten.

Segerreceptet?

– Vi är ett bra team med ett bra samarbete. Vi har även en välplanerad meny där alla vet vad de ska göra, förklarar Evelina.

På knappt tre timmar ska allt vara klart innan det ska betygsättas av fem domare.

Men det är inte bara smaken som måste vara till belåtenhet när poängsättarna hugger in.

– De kollar även på uppläggning, samarbetet i laget och hygienen i köket, säger Rattana.

Läs om detta och mer i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons