Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledig polisanställd ertappade rattfyllerist

Mannen hade redan druckit ett sexpack öl när han körde iväg för att köpa mer. Vid butiken körde han in i en buske och upptäcktes av en ledig polisutredare.

Annons

En kvinna som arbetar som civil utredare hos polisen befann sig en dag i februari på en parkeringsplats vid en matbutik i Köping. Hon uppmärksammade att en bilist hade väldigt svårt att parkera, och mannen körde bland annat in i en buske.

Kvinnan larmade sina kollegor på polisen, och väntade kvar utanför butiken. När bilisten kom tillbaka till parkeringen, med nyköpt öl, konfronterade hon honom, och märkte också att det luktade alkohol i hela bilen.

Den polisanställda sade åt mannen att stänga av bilen – men i stället körde han därifrån i hög fart. Kvinnan körde efter, och hann i fatt mannen vid hans bostad på Byjordsområdet. Dit hade samtidigt en polispatrull åkt.

Mannen, en 55-årig Köpingsbo, greps misstänkt för grovt rattfylleri. En provtagning visade att han hade 1,39 promille alkohol i blodet.

I ett förhör direkt efter händelsen berättade Köpingsbon för polisen att han druckit ett sexpack öl tidigare under dagen, och erkände att han kört till och från butiken.

När det var dags för rättegång hade 55-åringen dock radikalt ändrat sin berättelse. Nu påstod han i stället att han bett en kamrat ta hans bil och åka och köpa öl. Det var alltså i själva verket kamraten, som råkar likna honom väldigt mycket, som kört bilen, hävdade han.

Denna nya version fäster tingsrätten inte någon större tilltro till, speciellt inte som den polisanställda kvinnan varit helt säker på sitt utpekande.

Köpingsbon fälls för grovt rattfylleri, och döms till skyddstillsyn i kombination med 40 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons