Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne: Gösta Knutsson

Gösta Knutsson har avlidit, 77 år gammal. Han sörjes närmast av dottern Anette med make Klas, sonen Peter med sambo Sari och barnbarnet Hanna.

Annons

Gösta Knutsson, Kungsör, har avlidit, 77 år gammal.

Gösta Knutsson föddes i Bäckmark, Storuman, den 28 augusti 1939, bara tre dagar innan andra världskriget.

Hans pappa var en av många män som var inkallade under den tiden. Gösta var äldst av syskonen. Han växte upp och gick i skolan i byn Bäckmark. Hans uppväxt var inte alltid kantad med rosor utan han fick jobba hårt fast han inte var så fysiskt stark.

När han gjorde rekryten fick han köra ambulans.

I slutet av 50-talet träffade han sin blivande fru Siv från Hoting och de gifte sig den 2 september 1961 och i februari föddes deras dotter Anette. I mars 1964 föddes sonen Peter.

Gösta läste på folkhögskolan i Storuman och blev dåtidens socionom. Han jobbade ett tag på kommunen i Storuman där han bland annat kontrollerade ålderdomshemmen i kommunen. Han tog ibland med sig barnen till dessa ställen och det var mycket uppskattat av de boende.

Av någon anledning sökte han sig bort från Storuman och hamnade i Aneby med jobb i kommunen hösten 1967. Gösta trivdes med arbetskamraterna, men sökte sig därifrån efter tre år för han ville komma närmare sin svärmor som bodde utanför Hoting.

Han och familjen hamnade i Kungsör och första halvåret veckopendlade han och till sommaren 1971 kom resten av familjen och de bosatte sig i ett radhus på Ängsvägen. På hösten 1971 avled Göstas svärmor och familjen blev kvar i Kungsör.

I Aneby kom det två bröder som fosterbarn och de kom med till Kungsör och bodde där något år med familjen.

1976 flyttade Gösta, Siv och barnen till en villa på Källgatan och där bodde Gösta fram till hösten 2005.

I Kungsör jobbade Gösta som socialsekreterare. Han ville hjälpa de människor som behövde hjälp och försökte ge dem så mycket han kunde av det.

Gösta fick epilepsi i ganska unga år och periodvis hade han det jobbigt. I början av 1980-talet kunde han inte fortsätta jobba och det var en stor sorg för honom att bli förtidspensionär och bli av med körkortet och den frihet som det innebar.

Göstas stora kall under många år blev Epilepsiföreningen i KAK. Där var han först ledamot och sedan ordförande. Han hjälpte till att samla in pengar till föreningen under denna tid.

Våren 2005 blev han änkling och flyttade då från huset på Källgatan till en lägenhet på Misteln. Där trivdes han bra under de elva år han bodde där. De tre sista åren drabbades han av sjukdom som gjorde honom rullstolsburen.

Barnen

Mer läsning

Annons