Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne: Eric "Skönvik" Pettersson

Järnvägsveteranen Eric "Skönvi" Pettersson har avlidit, 96 år gammal.

Annons

Eric skruvar dit KUJ Museiförenings milleniumskena på den växande statyn vid Bussparken i Köping 1999.

Åter igen har KUJ Museiförening förlorat en av sina gamla idealister.

Hedersmedlemmen Eric ”Skönvik” Pettersson har vid 96 års ålder lämnat oss. I sorgens stund glömmer man helt naturligt bort glädjen, men i Erics fall finns åtskilligt av glädjestunder att minnas.

Eric var för många Köpingsbor en känd personoch då inte minst i KUJ-sammanhang vid marknader och öppet hus evenemang. Han var också med när vi var ute hos olika föreningar och instanser med vårt program ”Att Minnas En Järnväg”. På marknader var han alltid en väldigt glad och pratsam person som på marknadsvis skojade med besökarna.

Som kompanjon vid de flesta evenemang så finns en uppsjö av dråpligheter att minnas, inte minst när Eric försökte sälja KUJmf:s klistermärken till personer som han ansåg hade rost på sina bilar. Både Eric och undertecknad hade många bekanta genom våra jobb att ”marknadskäfta” med.

Som närstående granne under många år här i Köping glömmer jag inte de nyårsaftnar vi stod och önskade Gott Nytt År till varandra på våra verandor. Eric arbetade vid järnvägen i Köping den senare delen av sin aktiva tid och därigenom fick mycket kontakt med allmänheten.

Han var en ”arbetsmyra” som inte var rädd för att ta tag i olika göromål och då inte minst inom KUJ Museiförening. Uppdrag som styrelseledamot, närradiopratare och deltagare i redaktionsgruppen för föreningstidningen Uttersbergar´n hade han också.

Tyvärr har föreningen under senare år förlorat några duktiga medarbetare, något som märks mycket i verksamheten eftersom föreningen inte ärså stor och medlemmarna är utspridda i vårt land.

Nu har inte Eric de senaste åren orkat, att med ålderns rätt vara aktiv, men han har hållit sig underrättad om verksamheten de gånger jag haft telefonkontakt med honom. Sista tiden blev det dock få kontakter eftersom han inte hörde bra och det var svårt att göra sig förstådd.

Vi vill tacka Eric för de insatser han gjort och betytt för föreningen genom de många åren han har tillhört oss. Vi önskar Eric vila i frid.

För KUJ Museiförening

Bernt R Jansson

Mer läsning

Annons