Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne: Bo Wågenberg

Bo Wågenberg, Köping, har avlidit. Här skriver vännerna Kerstin och Dan Gustafsson ett minnesord.

Annons

Ibland händer något fullständigt ofattbart och helt oväntat, inte kunde någon av oss ana att Bosse skulle få flytta till sitt himmelska hem redan nu! En morgon strax efter att detta hänt, så sätter jag på radion och där får jag höra Elvis Presley sjunga "In my Father's house" och där finns Bosse nu i sin Faders hus!

Vi har känt varandra i drygt 40 år, har varit goda vänner och umgåtts som familjer, dragit till fjällen och åkt skidor och haft mycket roligt tillsammans. Bosse spred en varm atmosfär runt sig och hade stor omtanke om sin omgivning, som när jag gick i väggen -98, då var det Bosse som kom hem, uppmuntrade och stöttade. För att citera Tomas Sjödin i sitt Ljusmanifest: "Den som inget annat kan göra, än att sitta en liten stund hos någon som är ledsen och rädd, den människan har gjort något stort!"

Vi har tillhört samma hemgrupp, där vi har haft mycket givande samtal och bett med och för varandra. Knappt en vecka innan detta hände, var sista gången vi var samlade och det sista Bosse sa var: "när träffas vi nästa gång?" Han uttryckte gång på gång hur viktig hemgruppen var för honom! Vi kommer verkligen att sakna vår vän i gemenskapen!

I våras åkte vi till Arlanda med en person till flyget och där i bilen berättade han om sina framtidsplaner, när Inger skulle gå i pension och hur de tillsammmans skulle få tjäna vår Herre! Han hade fullt fokus framåt och det är svårt att förstå att han inte fick den möjligheten, men vår Herre har full kontroll på vad han gör!

I höstas planerade vi att åka till en högstadieskola och dela ut biblar för Gideoniterna i vår.

Vi vill omsluta er alla i familjen i våra förböner, speciellt till dig Inger där saknaden av en älskad make kommer att vara stor, men Jesus har lovat att han är med oss alla dagar!

Kerstin och Dan Gustafsson

Mer läsning

Annons