Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgkollen – det händer i KAK

Annons

Köping

Få hjälp med din dator och surfplatta

Är du senior och vill lära dig mer om datorer, surfplattor och mobiltelefoner? Då kan du bege dig till Köpings stadsbibliotek på lördag. Då anordnas nämligen ett internetkafé som riktar sig till dig som senior. Bland annat kan du lära dig hur man använder BankID, e-post och 1177 vårdguiden.Entrén är gratis.

För den som inte kan ta sig till biblioteket är det även internetkafé på Nygården i Köping.Internetkaféet på biblioteket är öppet 11.00–14.00, internetkafét på Nygården 13.00-16.00.

Få hjälp med din surfplatta.

Hälsan i fokus i Himmeta

Zonterapi, rosenterapi, klassisk massage , finsk massage med mera - hälsan och välbefinnandet är i fokus när det anordnas temadag på Himmeta bygdegård på söndag mellan 13.00-16.00. Entrén kostar 50 kronor. Arrangör är Himmeta bygdegårdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Köpings storband bjuder på musikalpärlor

Bbl/AT har skrivit om det förut, men på söndag är det dags för Köpings storbands årliga vårkonsert. Temat i år är musikaler från 30-talets Broadway. Räkna med andra ord med musik från ”Porgy and Bess”, ”Babes In Arms” och ”Jubilee”. Konserten är på Forumteatern i Köping, med start klockan 16.00.

Köpings storband har konsert i helgen. Solister är Lina Adolphson och Markus Olsson.

Arboga

Dags för Norsylingen

Nu är våren här och på lördag mellan 10.00-14.00 är det den årliga Norsylingen vid Herrgårdsbron i Arboga. Det innebär bland annat kaffeservering, lotterier och fiskdamm – samt, såklart, möjlighet att köpa en riktig norsklämma bestående av halstrad nors i tunnbröd.Dessutom kan du skåda det klassiska norsfisket från håvbåtar på nära håll. Sixpack trio bjuder på musikunderhållning. Entrén är gratis. Norsylingen arrangeras av Föreningen Sturefiskarna.

Spinn loss på Arboga bibliotek

Har du en spinnrock men inte vill rocka själv? Då kan du bege dig till Arboga bibliotek på lördag. Mellan 11.00-14.00 arrangerar nämligen Köping, Arboga, Kungsörs slöjd- och hantverksförening en gemensam spinnrocksdag. Det enda som behövs är en spinnrock och material att spinna med. Ett antal kardor och sländor finns på plats för utlåning. Egen förtäring tar du också med.Entrén är gratis.

Näst sista barnteatern för i vår

Mamma är fånge hos Blå och måste räddas. Då rycker dottern ut – bered dig på äventyr!”Mamma ska räddas” passar barn från tre år och uppåt. Föreställningen är cirka 45 minuter lång och börjar klockan 13.00 på lördag. Platsen är Medborgarhuset. Entrén är gratis, men en gratisbiljett måste hämtas ut innan. De går att hitta på Arboga bibliotek.

Se Tjajkovskijs opera ”Eugen Onegin” live

På lördag klockan 19.00 spelas Pjotr Tjajkovskijs erkänt vackra opera ”Eugen Onegin” På Metropolitan i New York. Inte möjlighet att ta dig dit? Då kan du se samma föreställning men på Medborgarhuset i Arboga istället. Det är Föreningen Arboga Digitala Hus som väljer att visa ”The Mets” livesändning. Eftersom det är nypremiär för Arboga Digitala Hus efter Medborgarhusets renovering så visas föreställningen till rabatterat pris. Biljetter kan köpas på Arboga bibliotek.

Världsbokdagen på biblioteket

Den 23 april varje år firas Världsbokadagen världen över. Men eftersom den 23:e infaller på en söndag i år så firas bokdagen en dag tidigt på Arboga bibliotek. Det innebär bland annat att biblioteket kommer att sälja utgallrade böcker, tidningar och ljudböcker mellan klockan 11.00-14.00. Världsbokdagen instiftades 1995 av Unesco. Högtiden är till för att uppmärksamma bokens och upphovsrättens betydelse.

Merit Åhs Janbrink pratar om tredje boken

Som Bbl/AT skrivit om förut så är Arbogabon Merit Åhs Janbrink aktuell med sin tredje bok ”Fåglar kring människor och tankar”. På lördag pratar hon om diktsamlingen på Arboga bibliotek. Föredraget börjar 12.30. Entrén är gratis .Merit Åhs Janbrink debuterade 2010 med boken ”Blå slagg på marken” och gav 2015 ut sin andra bok ”Skymningsfåren”.

Merit Åhs Janbrink har skrivit en diktsamling om fåglar och fågelskådare.

Anna Bromée hyllar Siwan ochj Lill-Babs

Med showen ”Den som glad är” kastas besökaren tillbaka till en tid med prickiga bikinis, flickor bak i bilen och män som Klas-Göran och Augustin. ”Den som glad är” är en musikalisk och humoristisk hyllning till Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Siw ”Siwan” Malmqvist. I centrum står artisten och komikern Anna Bromée. Föreställningen spelas på söndag i IOGT-NTO-lokalen i Arboga. Förställningen startar klockan 16.00. Biljetter kan köpas på Arboga bibliotek.

Kungsör

Dags för den årliga Valskogsdagen

På lördag är det dags för den årliga Valskogsdagen. Det innebär marknad, bil- och mc-utställning, gratis karuseller och mycket annat. Arrangör är Perssons delikatesshandel och entrén är som vanligt gratis. Valskogsdagen håller till i Valskogscentrum och håller på mellan 10.00 och 16.00.

Valskogsdagen 2016. Inget firande utan hoppborg – så även i år!

Felix sjunger sånger för de yngre

På lördag är gitarrspelande Felix tillbaka på Kungsörs bibliotek. Han kommer att bjuda på en musik- och sångstund som passar barn i åldrarna två till sex år. Att vara med är gratis och ingen föranmälan krävs.

Fira Världsbokdagen – och få en bok gratis

Sedan 1995 firas Världsbokdagen den 23 april varje år. Men eftersom den 23 infaller på en söndag så firas högtiden den 22 istället på Kungsörs bibliotek. Alla som lånar en bok får en bok gratis i gåva. I år delas ungdoms- och vuxenböcker ut.

Klockan 10.00-13.00 är tiden som gäller.

Världsbokdagen är till för att uppmärksamma bokens och upphovsrättens betydelse.

Här möts människor över kultur- och språkgränserna

Träffpunkt Kungsör på Drottninggatan 21 är platsen där människor från olika länder kan träffas och umgås med varandra. Här har du som är svensktalande möjlighet att hjälpa nyanlända med språkträning samtidigt som du får lära känna nya kulturer och får tillfälle att knyta nya vänskapsband. Arrangören bjuder på kaffe. Entrén är gratis. Träffpunkt Kungsör har öppet mellan 13.30 och 15.30.

Kom i form i Lockmora

På söndag mellan 10.00 och 12.00 arrangeras allemanut vid spåret i Lockmora. Principen är den samma som vanligt: Gå trimbingorundan på 2,5 kilometer, ha roligt och kom i form samtidigt! Entrén är gratis. Fika finns till försäljning. Arrangörer är Friluftsfrämjandet och Socialdemokraterna.

Mer läsning

Annons