Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgkollen – det händer i KAK

Annons

Köping

Daniel Yngwe spelar på bilmuseet

På fredagskvällen spelar artisten Daniel Yngwe i i Bil- och Teknikhistoriska samlingarna. Konserten börjar 19.00.

45 konstnärer visar konst med naturtema på Q Gallery

På lördag mellan klockan 11-15 är det vernissage på Q Gallery i Köping. Den nya utställningen har tema natur och landskap. Sammanlagt deltar runt 45 svenska konstnärer med olika verk.

Utställningen går att se till och med 14 april.

På lördag gäller fri entré. Dessutom bjuder galleriet på dryck och tilltugg.

Sjötema på släktforskardag i Köping

På lördag är det Släktforskningens dag, vilket firas i Köping. Årets tema är sjöfolk. Kom och sök dina anor i flottans, sjömanshusens och i alla andra arkiv som Västra Mälardalens släktforskare har tillgång till.

Släktforskardagen pågår mellan 11.00-15.00. Platsen är Forumteatern. Entrén är gratis.

Unga får ta plats på scen

På lördag är det dags för UKM i Köping. UKM, som står för Unga kulturer möts, är en kulturfestival då unga (13-20 år) i princip får visa upp vad som helst: Foto, breakdance, film, rap, balett, blackmetal, jonglering, punk, teater … allt har en plats på UKM! Alla medverkande får fem minuter var att visa upp vad de kan på scen.

Vill du se vad Köpings ungdomar har att visa? Årets UKM-festival i Köping tar plats i Kulturhuset Folkets park. Publiken släpps in 14.00.

Den 8 april samarrangerar Arboga och Kungsör sin UKM-festival i Medborgarhuset i Arboga.

Barnteater om stort djur med stora känslor

Har du blivit borttappad i mataffären någon gång, eller inte haft någon att leka med? Då kanske du känner igen dig i ”Världens ensammaste val”.

På söndag spelas barnpjäsen på Smedjan i Köping. Världens ensammaste val har i åratal simmat runt någonstans i världshaven och ropat på andra valar. Men ingen svarar – för världens ensammaste val sjunger på ett språk som ingen annan förstår.

”Världens ensammaste val” är en gladsorgsen föreställning som passar barn från tre år och uppåt. Spellängden är ungefär 30 minuter.

Föreställningen börjar 11.00.

Entrén kostar 60 kronor per barn, men då får en vuxen följa med gratis.

Sångduo framför Pergolesis ”Stabat Mater” i Kolsva brukskyrka

På söndag är det musikgudstjänst i Kolsva brukskyrka. På scen står en sångduo bestående av Emelie Lindquist och Henrik Fant, varav den förstnämnda har familjerötter i Kolsva.

Emelie Lindquist bor dock i Stockholm. Efter många års studier på bland annat Kulturama, tog Emelie sin Bachelor of Art på Musikhögskolan i Piteå våren 2016.

Henrik Fant bor också i Stockholm, men är ursprungligen från Falköping. Till vardags arbetar han som apotekare, men har genom åren både sjungit i, och arrangerat musik för körer.

Tillsammans kommer Lindquist och Fant på söndag att framföra Giovanni Battista Pergolesis kända ”Stabat Mater” – ett verk som skrevs under kompositörens sista veckor i livet.

Sopranen Emelie Lindquist och countertenoren Henrik Fant ackompanjeras av pianisten och organisten Hans-Åke Månsson.

Präst vid gudstjänsten är Birgitta From.

Musikgudstjänsten börjar klockan 18.00.

Sopranen Emelie Lindquist och countertenoren Henrik Fant uppträder i Kolsva brukskyrka.

Arboga

Blommig konst och fina frimärken på bibblan

På lördag är det vernissage i utställningshallen på biblioteket i Arboga. Ställer ut gör Margaretha Bååth, som kommer att visa sitt botaniska måleri. Vad passar bättre när våren precis börjat spira ute i landets trädgårdar!

Margaretha Bååth har under våren varit aktuell på Liljevalchs vårsalong. På nämnda utställning visade hon två verk på temat rörelse och spiralformig växt. Margaretha Bååth målar med akvarellfärg och använder sig av tekniken ”dry brush”.

Lördagens vernissage börjar klockan 11.00. Utställningen går att se till och med 1 april. Entrén är gratis.

Är du mer för frimärken än blommig konst? Då kan du besöka huvudplan på Arboga bibliotek på lördag. Då är det nämligen Frimärkets dag vilket Arboga frimärksklubb uppmärksammar genom att visa upp delar av sin verksamhet. Dessutom kan besökare ta med sina frimärken och få dem värderade.

En ny serie frimärken kommer också att visas på temat slott och fjärilar.

Frimärksfrälsta kan bege sig till Arboga bibliotek på lördag.

Kungsör

Förra årets bästa svenska film visas på Thor Modéen-teatern

Tidigare i januari prisades Sveriges bästa filmer på Guldbaggegalan i Stockholm. Dramafilmen ”Jätten” vann då priset för Årets bästa film. Dessutom tilldelades filmen baggar för både Bästa manuskript och Bästa mask och smink.

Har du inte sett ”Jätten” än? Då kan du se den på Thor Modéen-teatern i helgen. Då arrangeras nämligen den årliga lilla filmfestivalen. ”Jätten” visas klockan 17.00.

Den amerikansk-australiska dramafilmen ”Lion” har också hyllats den senaste tiden. Bland annat var filmen nominerad till priset för Årets bästa film på den senaste Oscars-galan. Även ”Lion” går att se på Thor Modéen-teatern på lördag. Filmen visas klockan 14.00.

Båda filmerna är tillåtna från 11 år.

Filmen

Mer läsning

Annons