Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt utvecklad brand utanför Arboga – de boende har evakuerats

(Uppdaterad 17:15) Räddningstjänsten skickade in rökdykare i hopp om att rädda villan – men det var för farligt att vara kvar inne i byggnaden.

Annons

Räddningstjänsten Västra Mälardalen gjorde sitt bästa men villan gick inte att rädda.

Klockan 10.42 larmades SOS om en brand i byggnad på Storgården i Viby mellan Arboga och Himmeta. När räddningstjänst och polis kom fram till platsen var villan rökfylld.

– Rökdykare försökte att släcka branden med misslyckades. Nu har branden tagit sig så pass att det är för farligt att att vara kvar inne i byggnaden. Vi kommer att bevaka tills huset brunnit upp, säger Tomas Fransson, avdelningschef på räddningstjänsten.

De boende ska själva ha lämnat byggnaden innan räddningstjänst och polis kom fram till platsen. Enligt uppgifter ska ingen vara skadad.

Räddningstjänsten Västra Mälardalen meddelade på eftermiddagen att villan brunnit ner till grunden.

– Vi lyckades rädda alla byggnader i närheten av villan, men av själva villan finns endast delar av källaren och murstocken kvar, säger styrkeledaren Jörgen Johansson på Västra Mälardalens räddningstjänst.

Han säger till Bbl/AT att de har personal på plats. De kommer finnas personal från räddningstjänsten och en tankbil med vatten i alla fall fram till 7:30 på tisdagsmorgonen.Trots att vinden på måndagen var stark har räddningstjänsten läget under kontroll.

– Det är ingen fara. Nu får försäkringsbolaget och polis ta över. Men det lär behöva bli lite kallare på platsen innan någon kan peta runt där, säger Jörgen Johansson.

Texten uppdateras.

Mer läsning