Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill långsiktigt säkra den lokala journalistiken och behöver din hjälp

Som bekant gjorde vi en förändring av Bärgslagsbladet/Arboga Tidning i början av 2017. Vi gick ner från en utgivning av fem tidningar i veckan till tre. Samtidigt gick vi upp till sju dagar i e-tidningen, vilket är en tidning i pdf-format via bblat.se.

Det var ingen rolig förändring, men krasst ekonomiskt var den nödvändig. Under det år som har gått har vi vänt ett kraftigt minusresultat till ett betydligt bättre resultat, vilket ger bättre förutsättningar för allt vad detta handlar om: att långsiktigt säkra den lokala och viktiga journalistiken i Köping, Arboga och Kungsör.

Under hela året som har gått har vi pratat med många av våra prenumeranter, oavsett om de föredrar tidningen eller är digitala kunder, och vi har fått många goda synpunkter. Det vi vet är att många tidningskunder inte är nöjda. Vi vet att alla efterfrågar mer lokalt material. Vi vet också att vi inte riktigt lyckats hålla tillräckligt hög kvalitet på de e-tidningar som har kommer ut sju dagar i veckan. De är för tunna och har för lite lokalt material.

Därför har vi nu en idé som jag vill bolla med er. Det är en idé som har kommit efter de goda inspel vi har fått från vår läsare.

Idén är denna:

• Vi slutar ge ut Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som e-tidning sju dagar i veckan. I stället kommer den enbart ut de dagar som tidningen i papper kommer ut, tre dagar i veckan.

• Effekten av det blir att vi kan lägga mer kraft på de tidningar som kommer ut.

• Resultatet blir att de kommer att innehålla mer lokalt material och de kommer också att bli fylligare.

• Kunder, som gillar e-tidningen, får som komplement VLT:s e-tidning sju dagar i veckan.

Konkret innebär det att du som komplettkund får totalt tre tidningar i papper och tio e-tidningar i veckan enligt följande:

• Bärgslagsbladet/Arboga Tidning tre dagar i veckan i pappersformat med mer lokalt innehåll.

• Bärgslagsbladet/Arboga Tidning:s e-tidning tre dagar i veckan i samma form.

• VLT:s e-tidning sju dagar i veckan, där du kan läsa nyheter från länet, och en e-tidning som är betydligt mer fyllig än den e-tidning Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har de papperslösa dagarna.

Om vi gör denna förändring är min övertygelse om att du som kund kommer att känna att du får mer för pengarna och betydligt mer journalistik.

Nu behöver jag er hjälp för att höra om vi tycker rätt eller fel. Därför ber jag er att fylla i den enkät som följer med i detta utskick. Om du hellre vill diskutera detta direkt med mig är du välkommen att höra av dig.

Fyll i enkäten här

Jag vill tillägga att jag är enormt tacksam över det stora engagemang våra läsare har. Era åsikter är ständigt vägledande i vårt arbete.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

070-311 86 81