Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldet nära oss

Våld i nära relationer är något som finns i hela samhället, det är den mörka sanningen. Därför är det viktigt att prata om det.
Det framkom i går på en förläsning om kvinnofrid.

Annons
Thor Modéen Teatern. Personal inom vård och omsorg lyssnar på föreläsningar om våld i nära relationer. Catarina Andersson berättar om kvinnojouren Moa.

Igår var personal från hela socialförvaltningen samlad i Thor Modéen teatern. På schemat stod föreläsningar om kvinnofrid. När hela seminariet var slut visade det sig att det helade berörde mer än kvinnans situation. Ett bättre namn på temat lyder: våld i nära relationer.

Syftet med dagen var att åhörarna, personal ur socialförvaltningen, skulle få sig en helhetsbild av vad de har för möjligheter och verktyg för att motverka det här problemet i sitt arbete. De är verksamma i sådana miljöer där chansen är stor att de möter på folk som blivit berörda av våld i nära relationer.

Det var tre talare på plats som representerade varsitt perspektiv i den här frågan. Först ut var Kriscentrum för män. Därefter tog Kvinnojouren Moa i Eskilstuna över. Talaren från Kvinnojouren, Catarina Andersson, vidgade vyerna när hon tog problemet i ett globalt perspektiv.

– Enligt FN är det här ett globalt samhällsproblem, sade Catarina.

Sist ut var familjerådgivningen KAK som tog till orda och berättade om sin verksamhet, där de främst fokuserade på barnens situation.

Läs mer i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons