Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallen kvinnafick lämna sjukhuset

Polisen efterlyser nu vittnen som sett den misstänkte i samband med överfallet på en nästan 90-årig kvinna i onsdags. Kvinnan mår efter omständigheterna bra, och fick lämna sjukhuset i fredags.

Annons

Kvinnan vaknade sent i onsdags kväll och upptäckte då att en okänd man fanns i huset. Mannen, som först hävdade att han kom från hemtjänsten, överföll sedan kvinnan och tog stryptag på henne. Under tumultet skadades kvinnan i ansiktet, men kunde sedan mannen lämnat huset själv larma polisen.

– Hon mår väl ganska skapligt och ska visst få lämna sjukhuset i dag (fredag), säger kriminalinspektör Jan Sjöberg på Köpingspolisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för överfallet i kvinnans villa på Torsgatan. Man jobbar med en del spår, men vill gärna komma i kontakt med vittnen som sett någon i området mellan klockan 22 och 23 i onsdags.

På två andra villor i närheten, på Gersillagatan och Drottning Kristinas väg, krossades fönster vid ungefär samma tidpunkt. I det ena fallet kastades en stor sten genom rutan i en altandörr, och i det andra handlade det om en blomkruka som slängdes genom ett vardagsrumsfönster. Det var folk hemma i båda husen, och de blev rejält uppskrämda.

– Det är väl väldigt sannolikt att det handlar om samma gärningsman, och vi vill gärna få in uppgifter kring detta också, säger Jan Sjöberg.

– Vi tror att den som gjort detta först krossade fönstren i de båda andra villorna, och sedan tog sig in till den äldre kvinnan på Torsgatan.

Polisen har pratat med folk i området, och väntar nu på resultatet av en teknisk undersökning. Men man vill som sagt gärna komma i kontakt med alla som har sett något, eller någon, i samband med brotten.

Mer läsning

Annons