Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medeltiden kom och gladde på Ekudden

Solen lockade i helgen ut många besökare till ett naturskönt Ekuddens camping när medeltiden kom till Kungsör på sitt årliga besök.
Underhållning och ett stort utbud av genuin hantverkskonst väntade besökarna.

Annons
Välkände gycklaren Zack Segelström från Arboga var på plats och drog storpublik till sina våghalsiga shower. Här jonglerar han med en kniv, en yxa och ett äpple. Det kanske inte låter så svårt men lägg till att han under tiden också skulle äta upp äpplet, och han fixade med bravur till publikens stora jubel och fascination.

Att Arboga är regionens stora medeltidsort råder det inga tvivel om. Men även Kungsör har sitt inslag av medeltid i form av den årliga medeltidsmarknaden på Ekuddens camping, som dock publikt sett hamnat något i skymundan för Arbogas medeltidsdagar. Årets upplaga var dock den sjunde i ordningen som föreningen Karg, Kungsörs Arkeoligigrupp, arrangerade och de var nöjda med publiktillströmningen.

– I lördags var det relativt mycket folk här med tanke på att det även var cruising i Köping och i dag är det något fler här, sa Billy Sagelid som är hövding/ordförande i Karg.

Störst uppmärksamhet fick föga överraskande Arbogagycklaren Zack Segelström. Med en vass humor, där han spelar på sin oskicklighet och driver med publiken, och sina våghalsiga nummer fängslade han åskådarna – stora som små.

Jens Gunnarsson hade åkt från Stockholm enbart för att träffa försäljaren ”Nidingbane” från Örebro. Jens skulle ha en rustningshjälm men fick nöja sig med ett armbågsskydd. Vad skulle han då ha det till?

– Jag utövar sedan två år tillbaka en form av 1300-tals fäktning, förklarade Jens.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons