Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsörsbagarnablev en surdeg

Det enda som i tisdags rörde sig inne i bageriet var småfåglar som plockade smulor från plåtarna. De anställda är avskedade och bageriet öde.

Annons
I de stora bagerilokalerna bakades så sent som förra veckan. Gamla degar och otvättade kärl finns kvar.

Vad ska hända med företaget Kungsörsbagarna och de 15 anställda? Som framgick av måndagens tidning är företaget är sålt till Andreas Anton Bygg, som ägs av Steven Nigel, bosatt i Spanien. Han har inte gjort sig anträffbar, lika lite som bolagsstyrelsens suppleanter bröderna Kristian och Johan Pikulik.

Personer med viss kunskap om affärer där köparen är ”osynlig” oroar sig för att det kan vara en så kallad skalbolagsaffär. Exempelvis att man köper ett företag, tömmer det på tillgångar som inventarier eller kundfordringar – och går i konkurs.

Hur det ligger till i Kungsör säger sig ingen veta. Kanske klarnar något i dag då företagets jurist ska träffa fackliga representanter.

Medlemmarna i livsmedelsfacket har avskedats och gått hem. I bageriet ligger en jättedeg med begynnande skorpa helt öppet på ett bord. De stora bunkarna är odiskade och det är lindrigt rent på golven. Intrycket är att personalen släppt vad man haft för händer och gått därifrån.

På kontoret sitter ett par Unionsanslutna kvinnor utan arbetsuppgifter. Någon i företaget har stängt av telefonerna för ut- och ingående samtal.

Mer läsning

Annons