Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsör minstdrabbat av brott

Ny statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, visar att antalet anmälda brott i Västmanland visar en sjunkande trend. Totalt sett minskade antalet anmälda brott under förra året med 3 % jämfört med 2009. Minst drabbat av brott i länet är Kungsör, sett i förhållande till folkmängden.

Annons

Antalet anmälda brott i hela Sverige har också minskat med 3 % och vi ligger till exempel ligger strax under genomsnittet när det gäller antalet lägenhetsinbrott – 86 stycken per 100 000 invånare.

Under 2010 anmäldes 38 754 brott i Västmanlands län och skadegörelse var det vanligaste brottet. De brott som minskade mest under förra året i Västmanland var dock skadegörelse och bilinbrott. Däremot ökade antalet butiksrån, sexualbrott och narkotikabrott.

Om man jämför kommunerna i Västmanlands län så är Fagersta kommun mest drabbat av brott. 15 897 brott per 100 000 invånare har anmälts. Västerås är på en andraplats och minst drabbade av alla kommunerna är Kungsör och Surahammar som hade 8 517 respektive 8 924 anmälda brott per 100 000 invånare.

Läs mer om brottsstatistiken när det gäller ungdomsrelaterade brott i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Mer läsning

Annons