Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärer firar linbanan

Kalklinbanan fyller 70 år i år. Det tänker Kalklinbanans vänner fira om knappt två veckor, tillsammans med konstnärer och hantverkare.

Annons

I går samlades några av konstnärerna i Kungsörsgruppen Spektra hemma i Ella Dahls kök. Två av entusiasterna från den ideella föreningen Kalklinbanans vänner, Anders Ellner och Knut Barr var också där. Medan bullar och chokladrutor avnjöts, finslipades också planerna för konst- och hantverksdagarna senare den här månaden.

– Vi tycker att det är viktigt att visa upp linbanan, förklarar gruppen, som alla är medlemmar i linbanans vänner och vurmar för det gamla industrikulturminnet.

Under 2000-talet har kalklinbanan kommit att bli både ett industriminne och en plats där konstnärer kunnat visa upp sina verk.

– Vi har haft konstverk uppspända på korgarna i tre år nu och det har lockat både utställare och åskådare ända från kontinenten, berättar Gunnel Wettergren i Spektra.

I år blir det inga rörliga konstkorgar. Som det ser ut just nu, är det ytterst oklart om kalklinbanan någonsin kommer att köras igen – eller ens stå kvar.

En utredning har lagts fram till länsstyrelserna i Västmanland och Södermanland (vilket Bbl/AT berättade om i december förra året). Där slogs fast att linbanan är värd att bevaras.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons