Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federley hemma - men missar valspurten

C-politikern Fredrick Federley fick lämna sjukhuset på torsdagen. Säkerhetspolisen utreder överfallet, men vill inte spekulera i politiska motiv.

Annons

Enligt Centerpartiet fick riksdagspolitikern Fredrick Federley en kraftig hjärnskakning och näsbenet avbrutet när han överfölls av fyra män i närheten av sitt hem i Stockholm i onsdags kväll.

Kungsörssonen Fredrick Federley ställer upp i riksdagsvalet på valsedeln för Stockholm. Enligt partiledningen kommer han inte att kunna vara aktiv under de sista dagarnas valkampanj, men han står kvar som kandidat.

Ärendet utreds nu av Säkerhetspolisen, Säpo.

– Vi ansvarar för riksdagsledamöternas personaliga säkerhet och då var det naturligt att vi tar över utredningen. Det behöver inte tolkas som att det finns politiska motiv, säger Patrik Peter, presschef på Säpo.

För en vecka sedan var Fredrick Federley hemma och hälsade på i Kungsör, dels för att vara med på ett torgmöte, dels för att presentera sin bok Bara jag. Intervjun med Bbl/AT handlade bland annat om de hot Federley utsatts för och att han periodvis fått välja mellan att ha livvakt eller att ta taxi i stället för tunnelbana när han ska någonstans.

Läs mer i fredagens Bbl/AT

Mer läsning

Annons