Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C-beslut öppnar för maktskifte

Medlemmarna i Centerpartiet är överens om att inte ingå i någon koalition alls under kommande mandatperiod. Därmed lämnas det tidigare samarbetet med Socialdemokraterna, något som öppnar för maktskifte.

Annons
Så här ser läget och mandatfördelningen ut i kommunpolitiken i Kungsör just nu. I en gruppering finns Kungsörsalliansen med Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Socialdemokraterna står än så länge själva eftersom Miljöpartiet och Vänsterpartiet inte bestämt sig för något samarbete.Centerpartiet har självt ställt sig utanför alla fasta samarbeten. Sverigedemokraterna står på egen hand för att övriga inte vill samarbeta med dem. Båda partierna kan bli vågmästare och skulle kunna rösta med olika sidor i olika frågor.

Efter det senaste valet stod det klart att Centerpartiet tappat hälften av sina röster i Kungsör. Partiet gick från åtta mandat i kommunfullmäktige till fyra.

Partiet har under den senaste mandatperioden ingått i en allians med Socialdemokraterna, det lämnar man nu.

– Vi hade ett riktigt välbesökt medlemsmöte där vi bland annat diskuterade valresultatet. Vi gick laget runt och alla medlemmar fick säga vad de tyckte. Vi var helt eniga om att det mest lämpliga för Centerpartiet i Kungsör är att vi går fram själva och inte ingår i någon vänster- eller högerallians, säger partiets ordförande Börje Andersson.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons