Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvo måste förbättraarbetsmiljön i Köping

Fixa till arbetsmiljön, annars blir det böter på 700 000 kronor. Arbetsmiljöverket tar nu till viteshotet för att Volvo Powertrain i Köping ska ordna arbetsmiljön.

Annons

Arbetsmiljöverket har vid två tillfällen, 1 december och 3 januari, gjort inspektioner hos Volvo Powertrain i Köping. Den första gången gällde det dålig luft i en av verkstadslokalerna, den andra gången handlade det om manuell hantering av planethjul.

Inomhusklimatet måste ordnas och det har Volvos företrädare sagt att man tänker göra. Trots löftena sätter Arbetsmiljöverket en gräns till den 30 juni 2011. Är inte det hela fixat kommer verket att begära böter på 500 000 kronor.

Det andra besöket föranleddes av manuell hantering av planethjul. Hjulen, med en vikt på 1,3 kilo hanteras manuellt och det innebär risk för ohälsa. Mängden är nämligen 37 471 lyft i veckan och det anses oacceptabelt av Arbetsmiljöverket.

Skyddsombudet kräver att Volvo ordnar arbetssituationen så personalen slipper plocka hjulen för hand. Verket håller med och arbetsgivaren ska ha löst det hela senast den 31 juli, annars väntar böter på 200 000 kronor.

Mer läsning

Annons