Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning förvilseledande avier

Bo Wågenberg höll på att betala in nära fem tusen kronor för en tjänst han aldrig bett om. Nu varnar han för Boråsföretaget MB Marketing.

Annons

Utformningen är identisk med en faktura: Betalningsvillkor och förfallodatum tydligt utsatta samt uppmaningen om att betala 4 680 kronor – för en tjänst Bo Wågenberg aldrig beställt. Företaget menar dock inte att tillvägagångssättet på något vis skulle vara ohederligt.

Bo Wågenberg stannade under helgen till hemma i Köping för att snabbt gå igenom lite post innan semestern skulle fortsätta. När han fick se en inbetalningsavi på 4 680 kronor från ett okänt Boråsföretag hajade han dock till.

– Absolut ett försök att bluffa till sig pengar från företag, säger Bo Wågenberg, som driver det egna företaget Wågenberg Pianoservice.

Det var en avi från företaget MB Marketing som fick Bo att ana oråd. Avin instruerar Bo Wågenberg att sätta in 4 680 kronor på ett bankgironummer. Företaget vill ha betalt för en sökmotorpositionering. Något Bo Wågenberg definitivt inte har bett om.

Att företaget MB Marketing på något sätt skulle ha försökt vilseleda företag genom att skicka ut den här sortens avier, är dock inget man vill kännas vid från företagets sida när Bbl/AT ringer upp – och de till stor förvåning svarar. Marcus Blomqvist uppger sig vara företagets vd.

Är du medveten om att utseendet på det du skickar ut i mångt och mycket ser ut som en bluffaktura?

– Det står att det är en avi och inte en faktura, det handlar om ett erbjudande.

Men den är ju utformad på så sätt att det får en att tro att det är en tjänst som man har bett om?

– Det finns hundratals företag som gör på det här sättet. Att det är ett erbjudande framgår klart och tydligt.

Bo Wågenberg vill nu varna för MB Marketings försäljningsknep.

– Jag kan tänka mig att det är många som drabbas, så om det här får folk att titta till en gång extra innan de betalar är ju det bra, säger han.

Mer läsning

Annons