Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren är här - varningför asfaltsläggare

Nu är det dags igen – de kringresande asfalts- och stenläggarna har börjat dyka upp i våra trakter. Som vanligt manar polisen folk att se upp.

Annons

De finns visserligen inte med i Vårrutan i Bbl/AT, men ett tvärsäkert och konstant återkommande vårtecken är de ändå. Det handlar om de sällskap av asfaltsläggare och stensättare som åker runt och erbjuder sina tjänster i villaområden.

Polisen påpekar dock att man som privatperson ska se upp, och tänka efter ordentligt innan man anlitar dessa entreprenörer. Priset, kontant och i förskott, kan verka attraktivt, men många har fått anledning att ångra sig.

Arbetet de här sällskapen utför, om de överhuvudtaget gör det efter att ha fått betalt, är ofta rent undermåligt, och kan bli dyrt att rätta till.

Dessutom förekommer, enligt polisen, allvarlig brottslighet i kretsarna kring asfaltsläggarna. Deras maskiner och fordon, ofta utlandsregistrerade, har ibland visat sig vara stulna och falskskyltade.

Vid polisens kartläggningar tidigare har det dessutom förekommit tecken på människohandel, där utsatta människor som förståndshandikappade och minderåriga med hot och våld utnyttjats som billig arbetskraft.

Mer läsning

Annons