Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våld mot poliser gav böter för Köpingsbo

Han hade tänkt sig en trevlig kväll på krogen. Men natten slutade i fyllecellen – och nu i böter för våldsamt motstånd.

Annons

Den 33-årige Köpingsbon ville gå på krogen en lördagkväll. Vakten vid krogdörren tyckte dock att mannen var lite för berusad, och han fick inte komma in. 33-åringen ville vänta utanför, men vakten satte handbojor på honom och larmade polisen.

Den polispatrull som kom bedömde att 33-åringen skulle omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade, och han fick följa med till polishuset.

Så långt är samtliga inblandade överens om vad som hände, men sedan går berättelserna isär. Enligt 33-åringen uppförde han sig i princip väl på stationen, och var aldrig hotfull. Möjligen kan han ha låtit irriterad och kanske pekat med fingret, sade han i rätten.

En polis sade dock att 33-åringen varit aggressiv, höjt en knuten näve och sparkat av sig sina skor så att de träffade poliserna. Handgemäng uppstod och det blev enligt polismannen en liten ”brottningsmatch” på golvet innan fyra poliser tillsammans kunde bära in 33-åringen i cellen.

Av dessa två versioner tror tingsrätten mest på polismannens. 33-åringen fälls för våldsamt motstånd och döms till 40 dagsböter, sammanlagt 2 000 kronor.

Mer läsning

Annons