Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underskrifter för bibehållen tågtrafik

Med 100 miljoner skattekronor i ryggen, sätter nu Västra Mälardalens samlade näringsliv och kommuner ned foten. I fredags undertecknades ett upprop för att säkerställa och förbättra tågtrafiken till regionen.

Annons

Bakgrunden till undertecknandet är informationen om att det finns planer på att försämra tågtrafiken till och från Västra Mälardalen. Antalet avgångar riskerar att minska.

I fredags samlades ett 20-tal näringslivsorganisationer i Västra Mälardalen på Stadskällaren i Arboga för att protestera. Totalt representerar de 5 000 företag med omkring 12 000 anställda. Dessutom fanns representanter för alla tre kommunerna på plats.

Sammankallande var Västra Mälardalen i Samverkan.

– Kommunerna har genom åren lagt ner mer än 100 miljoner skattekronor i Svealands- och Mälarbanorna. Nu senast bidrog skattepengar till Citybanan i Stockholm, sade Mikael Boman, ordförande i Västra Mälardalen i Samverkan.

– Skattebetalarna vill dra nytta av detta naturligtvis.

Uppropet som sedan undertecknades av alla närvarande och som sedan budades runt till alla som ville vara med för undertecknandet skickas nu till en mängd instanser, bland annat infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Mer läsning

Annons