Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullvielever till finali Unga ekokockar

19 maj gäller det. Då startar tre Ullvielever i en regionfinal i tävlingen Unga ekokockar i Luleå. I potten ligger en plats i riksfinalen i Växjö i höst.

Annons

Ullvigymnasiets kockutbildning håller hög klass och nu är det alltså ett lag från skolan som kvalificerat sig till regionfinal i ekologisk matlagning. Laget som ska representera skolan heter Culinarens Noviser.

På sex ställen i landet blir det regionfinaler och för Köpingslagets del handlar det om en långresa till Luleå. Där kommer motståndet från två olika Luleålag, ett från Lyckesle, ett från Boden och ett lag som kommer dit via ett så kallat wild card.

Varje lag består av tre elever från restaurangutbildningens år 2 och de ska under två timmar och 55 minuter laga tre rätter med hjälp av ekologiska råvaror.

- Det pågår en växande rörelse för bra mat i Sverige. Först trodde man att det var en kort trend, men detta är något som håller i sig. Det gäller att få tillbaka glädjen till mat, anser Erik Måneld, tävlingsledare och själv ekokock i bland annat Sveriges radio.

Mer läsning

Annons