Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Köpingsbor åtalas för rånet mot Bronsil

Två män i 20-årsåldern, bosatta i Köping, åtalades under fredagen, misstänkta för att den 2 december i fjol ha rånat guldsmedsbutiken Bronsil i Munktorp.

Annons

De två åtalade 23-åriga Köpingsborna greps och anhölls i mitten av februari. Polisen har sedan dess varit förtegen om detaljerna i fallet. I åtalet beskrivs att männen överföll Bronsils ägare Tony Löfling, misshandlade honom och därefter stal kontanter, silverbestick och halskedjor till ett värde av minst 67 000 kronor.

Det var sent en torsdag eftermiddag i början av december som två pistolbeväpnade och maskerade män plötsligt klev in hos Bronsil i Munktorp. Personalen hotades, och tvingades lägga sig på golvet medan rånarna rev runt i butiken.

– Jag blev aldrig rädd. Men när jag låg där på golvet och såg rånarna rafsa runt bland våra varor blev jag mer och mer förbannad, sade ägaren Tony Löfling till Bbl/AT efter rånet.

Tony Löfling försökte stoppa rånarna, och det uppstod ett handgemäng inne i butiken. Så småningom flydde rånarna mot en bil de parkerat i närheten, men Tony hann upp en av dem och en ny brottningsmatch uppstod. Rånaren tog sig dock loss, och kunde lämna platsen tillsammans med sin kumpan.

Mer läsning

Annons