Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryckare över klassgränser

Vals, bugg och en del tryckare. Det blev en minnesvärd tisdagskväll för några hundra 16-åringar. På kvällsschemat stod 2,5 timme obligatorisk dans.

Annons
Slow-Slow-Quick-Quick eller..? Hur sa dansinspiratören nu då?  Niondeklassarna från Scheele, Kabbe, Malma och Kung Karl tog sig runt lite hur som helst. Men de flesta tyckte att det var kul.

Det här var en kväll då man skulle möta nya personer och skapa bekantskaper för livet. Det låter pretentiöst, men få saker är så omvälvande för en tonåring som att komma till en ny skola. Men å andra sidan; att alla är nya underlättar. Alla har lämnat de gamla klasskamraterna som man kämpat (nåja) med i många år - kanske nio.

Nu har man valt gymnasieskola, valt program och på köpet får man ett antal nya klasskamrater. Det är stort och det är viktigt. Till hösten börjar man på Ullvi och nu skall man dansa första gången man ses. Inte undra på att det var mycket fnitter, svettiga händer och tveksamma grabbgäng i hörnen.

Anna- Karin Landerdahl, idrottslärare på Scheeleskolan, berättar att danskvällen är en gammal tradition.

– Socialt umgänge med dans. De ska ju plugga på Ullvi tillsammans.

Niondeklassarna i Karlbergsskolan, Scheeleskolan, Malmaskolan i Kolsva och numera Kung Karl skola i Kungsör ses denna kväll efter att ha tränat lite dans på gympan. Sedan en halvdag med en tillrest dansinspiratör som försöker avdramatisera styrdans och få lite stil på bendarret.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons