Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Köpingsborgripna för knivdåd

Tre unga Köpingsbor har gripits och misstänks för att ha ingått i det maskerade gäng som knivhögg två personer i Hallstahammar i onsdags kväll. Enligt polisen är överfallet, som rubriceras som mordförsök, en uppgörelse mellan två politiska extremgrupper.

Annons

De gripna Köpingsborna är mellan 17-20 år och greps tillsammans med en fjärde person på två skilda platser efter dådet på Hammartorget. Dels i närheten av Folkets park i Hallstahammar, dels natten till torsdagen nära Ströbohög i Köping.

Förhör har under torsdagen hållits med Köpingsborna, men polisen är företegen om vad det gett. Särskilt som vittnen till överfallet berättat om att det maskerade gänget kan ha bestått av upp till tio personer.

I ett första skede efter gripandet vägrade också några av de inblandade att avslöja sin identitet.

Tillståndet för de svårt skadade Hallstaborna uppges under torsdagen vara stabilt och inte livshotande, och ett första förhör med dem har också kunnat ske.

Vid överfallet var de två Hallstaborna i färd med att dela ut flygblad för nationalsocialistiska partier för att samla människor till en manifestation i Västerås på lördag.

Klockan var 20.38 på onsdagskvällen när polisen fick larmet om att ett maskerat gäng genomfört ett överfall, svårt skadat de två personerna – och därefter flytt från platsen.

De tre männen från Köping uppges vara anhängare till grupperingar på vänsterkanten.

Läs mer i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, fredag.

Mer läsning

Annons