Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikpolisen satsarpå Västerås i veckan

Den här veckan gör Västmanlands trafikpolis bara ett nedslag i Västra Mälardalen och det är i dag. Övriga dagar i veckan lägger man sina resurser i Västerås.

Annons

Enligt polisens hemsida gör trafikpolisen en extra hård bevakning av Västeråstrafiken den här veckan. Med undantag för måndag och tisdag, då man besöker Västra Mälardalen, respektive Sala, återfinns trafikpolisen i Västerås under resten av veckan.

Anledningen är att Ikea invigs på onsdag vid Erikslund och det väntas mycket stora trafikproblem. Därför koncentreras insatsen till det området.

- Sedan har vi den så kallade polisriksdagen i Västerås under onsdag och torsdag. Det kommer 400 personer från hela landet, inklusive alla höga polischefer och justitieministern. I samband med det behövs det också extra insatser, berättar polisens presstalesman Börje Strömberg.

Trafikpolisens schema har följande utseende:

Måndag 11 april: Västerås och Västra Mälardalen.

Tisdag 12 april: Västerås och Sala.

Onsdag 13 april: Västerås.

Torsdag 14 april: Västerås.

Fredag 15 april: Västerås.

Lördag 16 april: Västerås.

Söndag 17 april: Västerås.

Trafikpolisen övervakar trafiken på i huvudsak de större vägarna i länet, europavägar och riksvägar. Förutom trafikpolisen har även närpoliserna i länet trafikövervakning som ett huvuduppdrag med kontroller av hastighet och nykterhet.

Mer läsning

Annons