Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterfyller inte stolarna

I kväll, måndag, samlas det ”nya” kommunfullmäktige till ny mandatperiod, men mycket tyder på några tomma stolar för Sverigedemokraterna när ålderspresidenten Elizabeth Salomonsson (som suttit längst i fullmäktige) hälsar välkommen.

Annons

Sverigedemokraterna gick till kommunalvalet i Köping med ett enda namn på listan, Per Olof Rizell, men erövrade via 800 röster (fem procent) tre mandat.

Rizell var i fredags i full färd med att läsa in sig på handlingarna för kvällens fullmäktige¬möte i Folkets hus, men visste själv inte om han får några partikollegor bredvid sig ikväll.

– Nej, det där sköter distriktsombudsmannen. Vad jag förstår försöker partiet få kontakt med personer som fick röster på vår kommunlista. Själv har jag fullt upp med annat.

Rizell hoppas att någon ställer upp.

– Det vore tråkigt annars.

Fem personer namngavs förutom Rizell av väljare som lade röstsedeln för Sverigedemokraterna i kommunalvalet i Köping.

Bbl/AT fick i fredags i kontakt med tre av de fem, och ingen av dem vill företräda Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige.

Två personer, varav en fått en plats i fullmäktige efter lottdragning, har inte varit möjliga att nå för tidningen. En saknar telefon och den andre svarar inte på flera telefonnummer.

En som dock svarar är Claes Swedenborg som tycker det är obehagligt att flera personer skrivit hans namn på Sverigedemokraternas kommunlista i Köping, och att han utan att ha blivit tillfrågad med automatik hamnar i kommunfullmäktige.

– Jag blir helt enkelt förbannad och irriterad.

Mer läsning

Annons