Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt skuren i knivdåd i Köping

En ung man, svårt knivskuren på Borgmästaregatan, och en ung man skuren med en glasflaska, var två allvarliga händelser inom loppet av några minuter på lördagskvällen.

Annons

Det var en 20-årig man som knivskars illa i samband med dådet på Borgmästaregatan. Larmet kom till polisen 23.17 och patrullen fann mannen svårt medtagen utanför en fastighet.

Han fördes omgående till Centrallasarettet i Västerås där mannens tillstånd först betecknades som kritiskt. Senare under natten kom rapporter om att han är allvarligt skadad, men inte livshotande.

Polisen fick genom vittnen veta vart den misstänkte gärningsmannen flytt, och han greps senare i en lägenhet. Han förhörs vid Köpings polisstation och misstänks för mordförsök/grov misshandel. Enligt polisen är ingen av de två inblandade personerna kända av polisen sedan tidigare, och det är oklart om männen är bekanta med varandra.

Skars i gängbråk

En kvart innan den knivdådet, blev en annan man skuren av en sönderslagen flaska på Kvarngatan i Köping. Enligt polisen var det två gäng som slogs med varandra på Väpnaregatan, och som sedan flydde från platsen.

Efter sig lämnades en man skuren av en flaska. Han fördes till lasarett, men skadorna anses inte vara allvarliga.

Polisen har inga misstänkta personer gripna i samband med händelse.

Mer läsning

Annons