Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan oroliga familjer få hjälp

Öppenvården av barn och unga står redo att möta vågen av nya missbrukare när innedrogen Tradolan sveper över Köping. Hit kan oroliga föräldrar vända sig med sina frågor och här får hela familjen hjälp.

Annons

I två ombyggda lägenheter en bit bort från Socialförvaltningens ordinarie lokaler bedriver Öppenvården sina olika verksamheter. De som jobbar med drogfrågorna vet hur jobbigt de flesta känner inför kopplingen till Socialtjänsten när det gäller missbruk, så här kan man möta familjerna i en hemlik miljö.

– Det är till oss på Öppenvården man ska vända sig om man misstänker att ens barn sysslar med droger, förklarar Francesca Rainoni och Jana Berglind, familjebehandlare på resursenheten inom öppenvården.

– Men vi arbetar också mycket förebyggande, med våra Kometgrupper som fungerar som ett stöd för föräldrar som vill kunna bemöta sina barn och ungdomar, lära sig sätta gränser och mycket annat som kan vara till stöd.

Hur vet jag om mitt barn tar droger? Det är kärnfrågan som många oroliga föräldrar vill få svar på. Och alla vill väl fånga upp den typen av problem i tid – frågan är bara hur man får stöd och hjälp.

– Den som undrar kan alltid ta kontakt med oss, berättar Francesca och Jana.

Läs mer i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Mer läsning

Annons