Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestigeorder tillGetrag All Wheel Drive

Det går bra för Getrag All Wheel Drive i Köping. Nyss landade en prestigeorder för åren 2013-2018 som säkrar jobben vid anläggningen.

Annons

Vd Lars Christiansson låter mycket glad när han berättar om ordern, som i huvudsak består av två komponenter till fyrhjulsdriften. Dels ska man leverera fyrhjulsdrift av den framgångsrika ”gamla vanliga” sorten. Dels handlar ordern om en ny teknik som utvecklats av tekniker i Köping, samt på utvecklingskontoren i Göteborg och i Köln.

Enkelt kan den nya tekniken beskrivas som att när fyrhjulsdriften inte används är de roterande delarna frikopplade och står stilla.

– De har betydelse för bränsleekonomin. Fordonets bränsleminskning beräknas till tre procent, säger Lars Christiansson.

Det är hittills en affärshemlighet, utåt, vilken biltillverkare som skrivit på femårskontraktet och vilken ordersumma det kan handla om.

Lars Christiansson ser det som en prestigeorder och ett bevis på Köpingsfabrikens konkurrenskraft. Han kom som vd i somras och slapp de verkligt tunga åren, runt 2008 och 2009 då arbetsstyrkan minskade från över 1 000 anställda och var på väg ner mot 550. Under det senaste året har verksamheten vid All Wheel Drive i Köping stabiliserats och man har även sett en uppgång. Under perioden har personal som varslats återanställts och nu ligger man på cirka 670 anställda.

Läs mer om ordern till Getrag i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons