Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya polishuset får nya ägare

Ännu inte färdigbyggt och än mindre inflyttat, men nu har nya polishuset i Köping fått nya ägare. Det är Kungsleden och tredje AP-fonden som tar över ägandet från Peab.

Annons
Nya polishuset börjar ta form.

Polishuset i Köping började byggas i slutet av januari i år och bygget pågår för fullt. Fyra väggar är på plats, men polisen ska inte flytta in förrän i början på 2012.

I går blev det klart med ägandefrågan kring den nya fastigheten och det hänger samman med det stora äventyrsbad som ska byggas i Västerås.

Kungsleden äger tillsammans med Peabden så kallade Kokpunkten, där det nya badet ska byggas. Planerna på det presenteras under tisdagen efter lunch.

Nu säljer Kungsleden sin del i Kokpunkten till Peab och betalning för den delen sker med tre publika fastigheter som Peab håller på att bygga. Dels är det polishuset i Köping, dels en förskola i Sigtuna och ett äldreboende i Uppsala.

Kungsleden kommer sedan att sälja de tre publika fastigheterna till bolaget Hemsö, som ägs till hälften av Kungsleden och den andra halvan av tredje AP-fonden.

Mer läsning

Annons