Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till OK-fusion- styrelsen avgår

Medlemmarna i OK Köping sa nej till en fusion och en besviken styrelse förklarade att de inte längre känner medlemmarnas förtroende och därför avgår. Årsstämman på torsdagskvällen blev onekligen dramatisk.

Annons

Barbro Larsson är ordförande i landets minsta fristående OK-förening, och är övertygad om att medlemmar i tysthet organiserat motståndet mot styrelsens förslag om att låta föreningen gå in i Riksföreningen OK ekonomiska förening.

- Vi har aldrig haft så många medlemmar på en årsstämma, och aldrig tidigare har så många fullmakter inför en omröstning lämnats, säger hon.

Styrelsen hade förberett förslaget om en fusion i mer än ett år, och har upplevt förslaget som en viktig förutsättning att bryta OK-föreningens förlustrend.

Vid stämman i Forumteatern i torsdags kväll ställde sig, efter uppmaning, endast en av motståndarna till förslaget upp och sade nej.

Vid omröstningen vann dock nej-sidan en klar seger, och efter att ha ajournerat mötet förklarade en enhällig styrelse att de inte ställer upp för omval.

Valberedningen har nu fram till den 9 juni att få fram en helt ny styrelse som får se över verksamheten för framtiden.

Läs mer på måndag i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Mer läsning

Annons