Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta guldrånaregripna och häktade

Två unga män har gripits och häktats, misstänkta för rånet mot guldfirman Bronsil i Munktorp i december.

Annons

De nu häktade männen, två 23-åriga Köpingsbor, greps och anhölls i förra veckan. Efter en begäran från åklagaren häktades de som på sannolika skäl, den starkare graden, misstänkta för grovt rån.

-Vi går inte ut med någon ytterligare information just nu, eftersom utredningen fortfarande pågår, säger Jan Sjöberg på Köpingspolisen.

-Men jag kan bekräfta att det handlar om personer som är bekanta för oss i liknande sammanhang sedan tidigare.

Det var sent en torsdag eftermiddag i början av december som två pistolbeväpnade och maskerade män plötsligt klev in hos Bronsil i Munktorp. Personalen hotades, och tvingades lägga sig på golvet medan rånarna rev runt i butiken.

-Jag blev aldrig rädd. Men när jag låg där på golvet och såg rånarna rafsa runt bland våra varor blev jag mer och mer förbannad, sade ägaren Tony Löfling till Bbl/AT efter rånet.

Tony Löfling gav sig på rånarna, och det uppstod ett handgemäng inne i butiken. Så småningom flydde rånarna mot en bil de parkerat i närheten, men Tony hann upp en av dem och en ny brottningsmatch uppstod. Rånaren tog sig dock loss, och kunde lämna platsen tillsammans med sin kumpan.

Under handgemänget tappade rånaren en väska, som polisen senare publicerade en bild på i syfte att få in tips.

Mer läsning

Annons