Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Janssonlämnar SAS

Mats Jansson lämnar vd-jobbet på flygbolaget SAS efter fyra år. ”Jag tycker jag har gjort mitt för SAS”, säger den kolsvabördige Jansson som väljer att sluta i höst.

Annons
Mats Jansson

Mats Jansson är 59 år och kom till det ekonomiskt svårt pressade SAS för fyra år sedan.

Nästa år går hans kontrakt ut, men flygbolaget får redan nu gå ut och söka efter en ny vd.’

Mats Jansson skriver själv i ett pressmeddelande att beslutet inte varit lätt:

”Det har varit fyra spännande och krävande år att leda SAS som verkar i en dynamisk bransch där den ena dagen aldrig är den andra lik. Jag har känt ett starkt stöd från styrelse, ledningsgrupp, och inte minst från alla SAS-medarbetarna, som gör ett fantastiskt jobb, och som verkligen har ställt upp i den för SAS ytterst kritiska och ekonomiskt pressade situationen".

SAS har under flera år brottats med stora ekonomiska problem. Mats Jansson har fått jobba med flygbolagets stora ekonomiska problem, och enorma besparingsprogram har genomförts och nya miljarder har hämtats in från ägarna i flera omgångar.

Styrelseordförande Fritz Schur:

"Mats har under fyra år slitit dag och natt med att föra SAS genom en svår tid. Han har gjort en storartad insats både kvantitativt och kvalitativt. Men jag har förstått under de senaste veckorna, att han övervägt om det var rätt för honom såväl som för bolaget att fortsätta som vd också in i den nästa fasen för SAS", skriver han i pressmeddelandet

Mer läsning

Annons