Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många äras förKöpings ekonomi

Det går bra för Köpings kommun vad gäller ekonomin. I fullmäktige på måndagskvällen fanns delade meningar om vem som bör äras mest för det.

Annons

Kommunalrådet Roger Eklund, S, ärade bland annat de kommunanställda som gick in i 2010 med ett sparpaket på 40 miljoner kronor att leva med.

Ola Saaw, M, hävdade å sin sida att en borgerlig regeringspolitik med finansminister Anders Borg i spetsen de senaste åren lagt grunden för Köpings starka ekonomi.

Det glädjande delårsbokslutet som presenterades pekar i en prognos, som Bbl/AT tidigare berättat om, på ett årsresultat på hela 43 miljoner kronor.

36, 14, 12, 26 och nu sannolikt över 40 miljoner kronor ger över en femårsperiod sedan 2006 hela 127 ”plusmiljoner” för Köpings kommun. Ola Saaw radade upp siffrorna som han, förutom att även han ger de kommunanställda credit för, även hävdar är resultatet av ett borgerligt styrt Sverige.

Roger Eklund kontrade med att Köping samtidigt sätter ett trist rekord vad gäller försörjningstödet, det tidigare socialbidraget.

– Och det sker i det ”blå Sverige”, menade han med tydlig hänvisning till borgerlig regeringsmakten.

Läs mer i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, tisdag, om debatten och vad Roger Eklund vill prioritera när nu kommunen har pengar att satsa.

Mer läsning

Annons