Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteteten satsarpå nya tjänster

Danspedagog, miljöstrateg, högskolesamordnare, förskollärare och bibliotekspersonal. Ett tiotal nya eller återbesatta tjänster ingår i majoritetens budgetförslag för 2011.

Annons

I det gemensamma förslag som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna presenterade i går är drygt 33 miljoner avsatta för ökade personalkostnader.

Det betyder en del nyanställningar, men också att tidigare indragna tjänster återbesätts.

Bland annat en högskolesamordnare, en tjänst som ska underlätta för dem som vill studera på distans. Eftersom behovet av försörjningsstöd har ökat behövs mer pengar dit, en del av dem ska användas för att anställa en ny socialsekreterare. Dessutom föreslås en nyanställning av en danspedagog.

– Det är många tjejer, och kanske killar också, som är intresserade av dans. Det vore roligt att kunna erbjuda även den verksamheten, säger kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

Behovet av mer industrimark gör att pengar avsätts för att undersöka nya områden och det behöver göras investeringar i hamnen. Trots satsningarna räknar majoriteten med att det ska bli 1,3 miljoner kronor över vid årets slut.

Mer läsning

Annons