Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare avstängd efter sexuella närmanden

Flickan och ledaren träffades i en av regionens idrottsföreningar. Mannen började skicka sms och mejl till flickan med sexuellt inslag, men han nöjde sig inte med det. Under förra året polisanmäldes han för sexuellt övergrepp.

Annons

Mannens närmanden mot flickan pågick under lång tid innan någon reagerade.

De träffades i en av Västra Mälardalens idrottsföreningar, men enligt föreningens ordförande skedde inget av sexuell karaktär under träningstid eller i föreningens lokaler.

– Den enda kopplingen till idrottsföreningen är att det var här de träffades. Tyvärr tog det lång tid innan vi fick veta något. Det som resulterade i en polisanmälan skedde under förra året, vi fick vetskap om det först för några veckor sedan, säger föreningens ordförande.

Vad det var som hände vill han inte gå närmare in på.

– Jag har inte alla detaljer men utifrån det vi vet har vi agerat på det sätt vi har gjort. Ledaren har haft ett intresse med sexuella förtecken för den här flickan, vi vet att det har förekommit sms och mejlkontakt med sexuellt innehåll. Därigenom har vi fått den bekräftelse vi behöver för att agera. Vi har inget intresse av att mer i detalj ta reda på vad som har hänt.

I och med att kontakterna har skett utanför föreningsverksamheten har styrelsen inte ansett att det finns någon anledning för dem att polisanmäla mannen.

– Vi hanterar frågan internt. Personen som har utfört det här togs bort som ledare så fort vi fick veta vad som hänt.

Läs mer i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons