Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen villdiskutera slussutbyggnad

Nu börjar det hända saker som kommer att gynna hamnarna i Köping och Västerås. I dag har länsstyrelsen bjudit in till en träff där slussutbyggnaden i Södertälje ska diskuteras.

Annons

Det är landshövdingen Ingemar Skogö som kallat till mötet på Västerås slott, för att alla inblandade ska kunna diskutera hur genomförandet av utbyggnaden av slussen och farleden ska ske.

Utbyggnaden kommer att ge möjlighet till utökning av Mälarsjöfarten, men också säkerställa att Mälaren kan tappas på mer vatten vid stora flöden.

Inbjudna till dagens möte, som också innefattar middag på slottet, är näringsdepartementet, berörda statliga myndigheter, riksdagsledamöter, kommunala politiker och tjänstemän, samt representanter för sjöfartsnäringen och finansiärer av projektet.

I ett pressmeddelande säger landshövding Ingemar Skogö:

- Till vår stora glädje har utbyggnaden av slussen i Södertälje och Mälarfarleden från Södertälje till Västerås och Köping tagits med i den nationella planen. Framgången är resultatet av ett engagerat och målmedvetet arbete med många deltagare. Ett starkt engagemang krävs även i fortsättningen som stöd för projektet. Mötet och middagen är ett stort tack till alla för allt som gjorts hittills. Men framför allt är mötet en start på det fortsatta gemensamma arbetet att genomföra projektet och att stärka Mälarsjöfarten.”

Mer läsning

Annons