Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpingsbor sålde sprittill hundratals unga

Under flera år har hundratals ungdomar köpt alkohol av en 54-årig man, vars verksamhet omsatt mångmiljonbelopp. Nu har han och två andra Köpingsbor åtalats i Västmanlands största sprithärva någonsin.

Annons
Kommissarie Tommy Gustafsson och kammaråklagare Per Hedman med en bråkdel av den alkohol de åtalade smugglat från Tyskland.

54-åringen och hans två medåtalade, en 38-åring och en 41-åring, riskerar nu fängelsestraff på upp till sex år. Omfattningen av deras brottslighet får även luttrade poliser och åklagare att skaka på huvudet.

Enligt åtalet har männen smugglat in närmast ofattbara mängder öl, vin och sprit från Tyskland. Alkoholen har sedan till största delen sålts från 54-åringens villa i Köping, där han drev en veritabel spritbutik i källaren. Stundtals har det, enligt polisen, varit kö av köpsugna ute på gården.

-Vi vet inte exakt hur många kunder det handlar om, men det är hundratals. Och värst av allt är att försäljningen främst har riktat sig till minderåriga, säger kammaråklagare Per Hedman.

Läs allt om den stora sprithärvan i måndagens Bbl/AT

Mer läsning

Annons