Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpingsbo fälldför inbrottsvåg

”Ägaren gav mig tillstånd att bryta mig in i hans bil”. Nja, den förklaringen köpte inte tingsrätten – men i just det fallet klarade sig ändå en 27-årig tjuv från Köping från att bli fälld.

Annons

Åklagaren hade rubricerat det hela som försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, bilstöld alltså, i åtalet. Själv menade 27-åringen att han glömt några saker i den aktuella bilen, och fått tillstånd av ägaren att bryta sig in för att hämta dem.

Det stämde inte alls, enligt bilägaren, som tingsrätten tror på.

Rätten tyckte dock inte det var bevisat att den 27-årige mannen faktiskt hade tänkt stjäla själva bilen. Det hade kunnat vara ett försök till stöld av något ur den, men den gärningsbeskrivning åklagaren gjort täckte inte det.

Att 27-åringen friades i just den delen hade dock kanske inte så stor betydelse totalt sett. Han fälldes nämligen för sammanlagt åtta andra stölder, begångna under drygt sex månaders tid.

Bland annat har 27-åringen två gånger brutit sig in på Ullvigymnasiet, varav den ena gången tillsammans med sin bror. Syftet var att stjäla elevdatorer, vilket de också lyckades med.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga tidning!

Mer läsning

Annons