Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbordetslutade i fängelse

Att äta julbord kan sätta sina spår. För en Köpingsbo har festmåltiden nu slutat med ett fängelsestraff för att ha misshandlat en servitris.

Annons

Det var i början av december som den 28-årige Köpingsbon var i Västerås och åt ett julbord tillsammans med sina arbetskamrater. Till maten drack han också en hel del alkohol.

Efter avslutat ätande gick mannen vidare till en pub i anslutning till restaurangen. Han var dock vid det laget så pass berusad att en vakt bedömde att han borde lämna puben.

28-åringen kom dock snart tillbaka in igen, och den 24-åriga servitrisen försökte ännu en gång tala honom till rätta. Det hela ledde dock till att mannen ilsknade till rejält, höjde knytnäven och slog till servitrisen med full kraft.

Köpingsbon själv sade i tingsrätten att han egentligen inte minns exakt vad som hände, men att han är säker på att han inte slagit någon. Han nekade därmed till brott.

Västmanlands tingsrätt tycker dock att både servitrisen och ordningsvaktens vittnesmål är trovärdiga. 28-åringen döms till två månaders fängelse.

Mer läsning

Annons