Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför nyårsfirandet:Smällare beslagtas

Närpolisen i KAK-kommunerna rustar inför nyråsfirandet. Ordning och säkerhet ska upprätthållas och extra uppmärksamhet ägnas de nya lagarna om fyrverkerihantering.

Annons

Nyårshelgen är traditionellt en av de helger på året då polisen har som mest att göra. I Köping, Arboga och Kungsör kallar man in extra personal för att klara av att hålla ordning.

– Vi tar in tre extra patruller över nyårsafton, säger biträdande närpolischef Anton Breznik till Bbl/AT.

– Dessutom kommer vi att ha en eller två hundpatruller i området.

Närpolisen i de tre kommunerna har tidigare i veckan gått ut i en insändare i tidningen där man särskilt riktar sig till föräldrar med tonåringar. I princip varnar man för tonåringars föräldrafria nyårsfirande och förklarar att man de senaste nyåren haft hundratals ungdomar utan vuxet sällskap som dragit runt på stan och att de då utsätts för stora risker.

– Våra patruller kommer att hålla efter fylleri och slagsmål, naturligtvis, berättar Anton Breznik.

Ett prioriterat område detta nyår blir att se till att den nya lagstiftningen för hantering av fyrverkerier och smällare följs.

– Den nya lagstiftningen innebär i princip att fyrverkerier är förbjudna och våra patruller kommer att ha instruktioner att ägna mycket energi åt att hålla koll på det där i år, förklarar närpolischefen.

Tidigare i veckan berättade vi i Bbl/AT om de nya reglerna som innebär att det krävs tillstånd av polismyndigheten för att använda pyrotekniska varor i centrala Arboga och centrala Köping. I Kungsör krävs det tillstånd att för att använda fyrverkerier inom hela Kungsör kommun.

Mer läsning

Annons