Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelevererbjuds sommarjobb

70 elever som går program kopplade till Teknikcollege Västra Mälardalen erbjuds sommarjobb.
Eleverna kommer att placeras ut på några av de största industrierna i regionen, bland annat på Volvo Powertrain och Getrag.

Annons
Tar in sommarjobbare. Volvo Powertrain i Köping är en av tio industrier i Västra Mälardalen som tar emot sommarjobbare från Teknikcollege i sommar.

Eleverna som erbjudits sommarjobben läser alla certifierade utbildningar inom Teknikcollege Västra Mälardalen. Där ingår teknikprogrammet, industriprogrammet med inriktning datastyrd produktion och elprogrammet med inriktning automation på Ullvigymnasiet samt elprogrammet med inriktning datorteknik och industriprogrammet med inriktning svets, skärande bearbetning och mekaniskt underhåll på Vasagymnasiet i Arboga.

Kraven för att kunna söka sommarjobb har varit att eleven ska ha mindre än fyra procent ogiltig frånvaro och inga IG i betyg.

Från Teknikcollege är det glada tongångar över elevernas sommarjobb.

– Det är så klart jättekul att vi kan erbjuda eleverna detta. Vi har även fått bra respons från företagen. De ser detta som en möjlighet att få träffa framtida medarbetare och ge dessa en första träff med arbetslivet och kanske även jobb på längre sikt, säger Ida-Maria Jonasson, informatör och processledare på Teknikcollege Västra Mälardalen.

De elever som erbjuds sommarjobb kommer att få möjlighet att jobba i minst tre veckor i sommar.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Mer läsning

Annons