Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannfejd vållarbråk och tumult

Polisen misstänker att en grannfejd mellan två familjer ligger bakom den senaste veckans bråk och slagsmål på Nygårdsområdet. Sent i torsdags kväll var också ett 40-tal personer inblandade i ett upphetsat tumult i området.

Annons

Enligt polisen kan osämjan mellan familjerna ha utlösts av något så bagatellartat som cykelstölder.

- Vi har sådana indikationer, och stämmer uppgifterna är det overkligt att det fått sådana här allvarliga konsekvenser, menar utredaren Per Ekholm vid Köpingspolisen.

Han syftar till att tillhyggen som baseballträn och knivar har visats upp och använts i samband med bråk. I torsdags kväll fördes en person till sjukhus i Västerås för att få skador på en hand och en arm omplåstrade. Polisen ställer sig dock frågande till mediauppgifter om att en person ska ha ådragit sig allvarligare skador i tumultet. En sådan skada säger sig polisen under fredagen inte känna till, även om det var Västmanlandspolisen som själva under torsdagskvällen gick ut med uppgifterna om en svårt skadad man.

Polisen sitter nu med ett antal händelser och anmälningar från den senaste veckan som sannolikt har kopplingar till varandra. Två familjer bosatta i området har blivit ordentligt osams, och polisen misstänker att familjerna nu ”backas upp” av vänner i sin omgivning.

Här några händelser från veckan som varit:

Tre vänner på väg från Lidl mot Nygård blev påhoppade och slagna av ett halvdussin personer i veckan. Skadorna inskränkte sig till ”fläskläppar”.

I onsdags gav sig en 15-åring på en 14-åring på en skolgård i området, och misshandlade honom med sparkar och slag. Enligt anmälan ska den yngre pojken tidigare ha blivit slagen av samma gärningsman, och enligt polisen ska bråken ha gällt en stulen cykel.

Samma dag har också en ung man anmält att han blev påhoppad och slagen av ett gäng ungdomar i det här området.

Enligt Per Ekholm vid Köpingspolisen finns inga gärningsmän till händelserna utpekade. ”Okända män” talas det om i alla anmälningar. Efter bråket i torsdags kväll var ingen på plats heller intresserad av att tala med de poliser som vid 21.30-tiden larmades till platsen.

Polisen har svårt att bringa klarhet händelseförloppen, särskilt som det krävs omfattande och tidskrävande insatser av tolkar i förhören. Samtidigt har antalet anmälningarna som kopplas till grannfejden i veckan blivit allt fler under den gångna veckan.

Mer läsning

Annons