Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra anlagdabränder i Köping

Ett ödetorp brann ner till grunden, en lagerlokal eldhärjades svårt och två mindre gräsbränder utbröt - allt under några timmar under fredagskvällen.

Annons

Samtliga bränder saknar, enligt polisen och Räddningstjänsten, naturliga orsaker och därför arbetar polisen efter teorin att samtliga fyra bränder anlagts av en eller flera personer.

Den första branden utbröt vid 17-30-tiden i ett lager på Sjötullens industriområde, ett stenkast från sprängämnestillverkaren Yara. Lagerbyggnaden brann med mycket kraftig rökutveckling, då räddningstjänsten kom till platsen.

Rökpelaren var massiv och syntes över stora delar av Köping, uppger vittnen som bblat.se pratat med. Eldbekämpningen gick trots brandens styrka relativt snabbt och strax före kl 18 hade insatsstyrkan elden under kontroll.

Inte mindre än tre eldhärdar upptäcktes i lagret, varför teorin att det rörde sig om en anlagd brand var lätt att sluta sig till.

Bara ett par timmar senare kom nästa larm: en villa brinner i Skoftestatrakten. När räddningstjänsten kom till platsen, visade det sig att det dock inte var någon bebodd villa utan ett ödetorp som stod i ljusan låga.

Branden var så långt gången att torpet inte gick att rädda utan brann ner till grunden. Räddningstjänsten och polisens preliminära bedömning är att även denna brand var anlagd.

I samma veva upptäcktes också två mindre gräsbränder i området nära Ängebyleden, bägge till synes anlagda.

Mer läsning

Annons