Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltningartill Nygård

Tekniska kontoret finns redan på plats i lokaler på Nygård, och under tisdagen togs de första besluten om att låta även miljö- och stadsarkitektkontoret flytta in i fastigheten.

Annons

Diskussioner om en flytt har pågått en lång tid, och kalkyler har tagits fram för kostnaderna.

Drygt 15 miljoner kronor beräknas det kosta att bygga om på Kristinelundsvägen på Nygård för att få plats med ytterligare två förvaltningar.

Tekniska kontoret får enligt ett förslag de två första våningarna, medan miljökontoret för våning 3 och stadsarkitektkontoret våning 4.

Miljökontoret får därmed lämna de nuvarande lokalerna på Barnhemsgatan och stadsarkitektkontoret flyttar ut från annexet på Sveavägen.

De styrande politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott var på tisdagsförmiddagen överens om fördelarna med den här flytten, och gav också klartecken till att inleda en projektering, upphandling samt ombyggnation av den aktuella fastigheten.

Men Ola Saaw, M, och Jenny Adolphson, C, ansåg att kommunen först borde ta fram konkreta lösningar för vad som ska ske med de lokaler som förvaltningarna lämnar efter sig. Socialdemokraterna Elizabeth Salomonsson och Börje Eriksson samt vänsterpartisten Andreas Trygg ansåg inte det nödvändigt och vann därmed voteringen med 3-2.

Mer läsning

Annons