Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt bråk omspelautomaterna

I väntan på den avgörande striden i Högsta domstolen fortsätter Lotteri­inspektion att jaga olagliga spelautomater i bland annat Köping, Arboga och Kungsör.

Annons

Lotteriinspektionen har fortsatt att skicka ut sina inspektörer för diskreta kontroller där spelautomater misstänks finnas.

Det har resulterat i ytterligare anmälningar av näringsidkare i såväl Köping som Arboga under vintern och våren. Totalt har det under 2010 och hittills i år påträffats och anmälts spelautomater på 15 skilda platser i Västra Mälardalen.

– Vi misstänker brott mot lotterilagen, alternativt automatspelslagen, säger juristen Elin Vidlund vid Lotteriinspektionen till Bbl/AT.

Samtidigt är Lotteriinspektionen medveten om en annan tolkning som Göta hovrätt slagit fast i en dom. Nämligen att staten inte har monopol på spelautomater.

Thomas Blom, som hyr ut automater tillö bland annat kunder i Västra Mälardalen, hävdar dessutom att spelet inte sker i Sverige:

Så här kan det inte fortgå, menar Blom, som hoppas att Högsta domstolen så snart som möjligt tar upp ärendet. Prövningstillståndet är redan beviljat.

– Vi måste få veta vad som gäller, menar han.

Läs hela artikeln i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons