Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar krävervakter vid skola

Föräldrar till barn på Elundskolan kräver att vakter följer barnen när de går till och från aktiviteter till andra skolor. Kravet riktas efter att en flicka berättat att hon lockats med godis av en man med bil i förra veckan. Men polisen vill dämpa oron, och skolans rektor ogillar det som hon liknar vid hysteri.

Annons

”Barn ska som alltid se upp med att prata med främlingar, men det finns ingen anledning att vara extra orolig”. Så kommenterar polisen och Elundskolans rektor en händelse förra veckan, som lett till vad som beskrivs som hysteri bland en del föräldrar.Ryktet om händelsen, som är polisanmäld, har spritt sig bland en del föräldrar till barn på Elundskolan, och skapat stor oro – hysteri till och med, enligt skolans rektor Barbro Holmqvist.

– Det finns föräldrar som vill att vi sätter in vakter när barnen ska gå till och från aktiviteter på andra skolor, berättar hon.

En telefonkedja har startats bland en del föräldrar. I tisdags morse kom tre barn till skolan med lappar från föräldrarna, som krävde vakter under promenaderna.

Barbro Holmqvist har varit i kontakt med polisen, och fått uppmaningen att inte ta till för stora åtgärder.

Läs hela artikeln i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, onsdag.

Mer läsning

Annons