Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraffför dödsolycka

Ett år och fyra månaders fängelse. Det blev straffet för den man som orsakade en olycka där en 49-åring Köpingsbo omkom.

Annons

Den tragiska händelsen inträffade på nyårsnatten utanför Skellefteå. Köpingsbon var på väg till Finland när han frontalkrockade med en annan bil på E4.

Den mötande bilen, som kördes av en 20-årig man, misstänks ha hållit mycket hög hastighet. Kollisionen blev våldsam, och Köpingsbon avled av sina skador. 20-åringen skadades svårt, men överlevde.

Snart uppstod misstankar om att det inte handlat om en vanlig olycka, utan att 20-åringen medvetet krockat med den mötande bilen i syfte att ta sitt eget liv. Han åtalades som misstänkt för dråp, alternativt grovt vållande till annans död.

Skellefteå tingsrätt kommer dock fram till att det inte kan anses bevisat att 20-åringen försökte begå självmord. Däremot var han hur som helst vållande till olyckan, bland annat på grund av att han var kraftigt berusad vid tillfället.

20-åringen fälls för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri. Straffet blir ett år och fyra månaders fängelse., skriver Norran.

Mer läsning

Annons